This kitchen combines a light Taupe lacquer finish with integrated handles and Silestone ‘Amazon Grey’ worktops.
A considered approach to a large room integrating living, dining and kitchen zones involved Per consulting with the architect to move the door into the utility room to allow for a more integrated kitchen zone.

The tall appliances such as the fridge freezer and raised ovens frame the main wash up area with chinaware storage around the sink and dishwasher for easy access. A stylish feature here is the extended depth worktop in Silestone.

The generous island fulfils the dream of the clients for ample room for two people working together in a well-lit space.
The prep sink sits into an attractive curve with kitchen storage on one side and open shelves for books and photos flanking the raised solid oak bar to complement the flooring. This height difference also acts as a splash-back for the hob and masks the work zones from guests at the dining table.