Black Oak kitchen with integrated handles, Silestone ‘Tigris Sand’ worktops and solid white oiled Oak bar.
After a visit to the showrooms in Churchtown and a long preliminary discussion with Per, the clients asked him to visit their home to see the problems they were experiencing with their current layout and their wish list for the project.
Following this consultation, he recommended rejigging the space, aiming to open up the original kitchen (with its much used table) into the adjoining unused formal dining room. Also by blocking up a redundant door to the utility room an alcove was created to conceal the tall storage and appliances.

There was some pipework running down beside the original dividing wall. Per used the necessity of retaining this to create alcoves finished in the wall materials, for displaying objects and for cookbooks. This also anchors the peninsula which divides the working kitchen from the new dining zone with both a work zone around the hob and the signature wave of the raised bar in white oiled oak.

The corner sink is another signature feature in Danish Kitchen design; it allows for a better flow and for more than one person to work in the space comfortably.

By also adding a small (approximately120cm) glass lined extension it was then possible to optimise a feeling of light and space with the bonus of introducing a soft seating section to enjoy the garden view. Tying the new room together is the bold travertine flooring finding its quieter echo in the Silestone ‘Tigris Sand’ worktops and the oak. Further, the integration of the radiator on the opposing wall into additional complementary units adds a mental sense of comfort and style.
This is a turnkey project whose meticulous attention to detail creates a completely bespoke design that surpassed the expectations of the very happy clients.