Modern Style Rathfarnham

011006024007013008

Materials: Soft White lacquer fronts with white-oiled Oak wall units and Bar-top. Handles, brushed steel ‘Edge’, worktops Silestone, ’Coral Clay’

The clients decided not to go for an extension as the existing kitchen area was adequate .However, they were keen to re-model as it was functional but dark and unwelcoming. They had consulted a few designers but were unhappy with the advice as it seemed they were getting a different version of the existing design.

They called into the showroom and despite not having an appointment, Per was happy to listen to their needs and offered to visit to see their space first hand. On this visit he spent about an hour and a half getting to know them and discovering how they live. They appreciated the fact he used his free time to fit around their schedules.

By adding an extra door and a new letterbox window under the oak wall units, this increased the natural light and opened the space visually. The addition of two new vertical radiators increased the warmth without eating wall space. Per organised and managed the turnkey project engaging the building team and making sure the process ran smoothly and to schedule and without any hassle to the clients.

Per designed a room that subtly flowed into three zones, the wooden floor uniting them. Adding in bookcases for the avid family reader is practical and added colour, the dining table faces the garden and has access to the patio, a sun trap which they both enjoy.

To quote the clients, “the new kitchen is amazing, it is a warm social space and has become our preferred room to sit in –that was never the case before”.